Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:


Fotografije:Video:Mali trikovi:


  Jezero Lepenica kajakom

  tekst i video: Peter Polić


  Posljednjih godina Fužine su sve popularnije odredište za izletnike u Gorskom kotaru tijekom cijele godine. Dok uspavani goranski gradić izgleda poput bajke tijekom zime, prekriven bijelim snježnim tepihom uz slikovito jezero Bajer, tijekom ostalih godišnjih doba pršti od života goranske prirode koja privlači posebice zaljubljenike u aktivni odmor. Planinarenje na vrh Bitoraj, Preradovićev vrh, Veliku Slavicu ili Tuhobić, bicikliranje po brojnim šumskim stazama i naravno uživanje uz prekrasna jezera, Bajer i Lepenica.


  Iako su umjetna jezera, Bajer i Lepenice su baš kao i veće Lokvarsko jezero smješteno nešto sjevernije idealno uklopljeni u goranski krajolik, stopljeni s prirodom i s obiljem života i boja. Dok blizina Fužina kao i odlično uređena šetnica čini Bajer idealnim jezerom za šetnju, Lepenica je idealno jezero za uživanje u dodiru s prirodom te u vodenim sportovima. Upravo smo stoga odabrali Lepenice za izlet kajakom.

  Pročitajte i naš vodič za Jezera Gorskog kotara

  Započeli smo s odmorišta pored jezera i nedaleko od reverzibilne hidroelektrane Lepenica, uz koji se nalazi i parking (ukoliko dolazite autom iz smjera Rijeke, pratite putokaze prema jezeru Lepenica. Pristup jezeru je jednostavan i lagan pa se može jednostavno donijeti i krute kajake, jednako kao i inačice na napuhavanje te SUP-ove. Nažalost nema ponude iznajmljivanja plovila.

  Kako izgleda kajakarenje na jezeru tijekom jednog sunčanog, toplog ljetnog dana uz par praktičnih informacija o jezeru, pogledajte u našem kratkom filmu u nastavku. Ne zaboravite uključiti hrvatske titlove u donjem desnom kutu.


  objavljeno: 2020-10-16Aktualno:

Poznanj iz Zadra za 39 eura povratno

Prag iz Hrvatske vlakom od 22 eura

Istanbul iz Zagreba za 107 eura povratno

Atena iz Splita za 43 eura povratno

Pariz iz Zadra za 36 eura povratnoPovezano:

Trending hgss70 - izložba tweetova HGSS-a

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Brač dobiva planinarsku obilaznicu

Planinarenje zimi: kako se pripremiti

Vrbnik

Grobničke Alpe

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje

Zelenortska Republika: potpuni vodič

Mjesec dana Irana (1. dio)

Igor u Indokini: Laos (1. dio)

Igor u Indokini: Laos (2. dio)Pogledajte još:

Planinarenje zimi: kako se pripremiti


Jezero Lepenica kajakom


Vrbnik


Grobničke Alpe


otok Biševo