Portal za samostalna putovanja i backpacking

Video: Zima u Salzburgu

tekst i video: Peter Polić


Jedan od najljepših gradova Austrije nije samo privlačan u proljeće i ljeto, kada njegove parkove prekrije zelenilo i kada procvjetaju cvjetovi u svim zamislivim bojama i oblicima, podjednako je zanimljiv i tijekom zime, kada snijeg prekrije ulice a središte pozornosti preseli se sa parkova i šetnica u gradsko središte gdje se nalazi prekrasan božićni sajam. Mozartov rodni grad posebno je romantičan i privlačan tijekom zimskih mjeseci, kada svježi snijeg prekrije njegove ulice i stvara dodatni ugođaj romantike. Mozartove melodije još su više zvonke uz toplo kuhano vino, a prekrasan Hohensalzburg dvorac postaje bajkovit u bijeloj idili. Ne zaboravimo kako je Salzburg i rodno mjesto najpoznatije božićne pjesme, Tiha noć, pa stoga dolazak zimi u ovaj grad predstavlja posebno iskustvo.


Kratki video u nastavku predstavlja Salzburg tijekom zime, kada mu snijeg daje posebnu čaroliju i ugođaj, bez obzira posjećujete li samo njegovu staru jezgru zaštićenu UNESCO-em ili se također odlučite popesti i na romantične vidikovce oko dvorca Hohensalzburg.

Kako doći:

Do Salzburga se može doći autobusom izravnom linijom Flixbusa iz Zagreba do Salzbuga od 149 kuna

Također se do Salzburga može doći i vlakom. Zagreb je povezan sa Salzburgom sa dva izravna vlaka, jutarnji sa polaskom u 7:00 (dolazak u Salzburg u 13:48) te večernji vlak u 21:20, dolazak u Salzburg u 04:04.

Kako pronaći najpovoljnije karte vlakom pogledajte u našem vodiču KAKO PUTOVATI VLAKOM NAJPOVOLJNIJE

Iz Rijeke moguće je izravno do Salzburga vlakom u 20:40 (dolazak u Salzburg u 04:48). Cijena putovanja kreće se od 29 eura po smjeru na dalje.


objavljeno: 2017-12-03Pratite nas:Aktualno:

Sardinija iz Trsta od 30 eura povratno

Podgorica iz Zagreba od 30 eura povratno

Marseille iz Zagreba za 30 eura povratno

London za 30 eura povratno iz Zagreba

Pariz iz Zagreba za 34 eura povratnoPovezano:

Austrija uvodi 24-satne vinjete

Advent u Salzburgu u zvukovima Hrvatske

Nova linija Zagreb - Beč

Graz

Klagenfurt

Beč

Dresden

Krakov

Ptuj

Velika Planina

Gacka


Pogledajte još:

Dresden


Krakov


Najbolje u 2024. prema Lonely planet


Gozo


Malta: Sve što trebate znati
Video:Mali trikovi: