Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Dubai iz Budimpešte za 122 eura povratno

 
Slika1
  Slika2   Slika3   Slika4

 

Wizzair, najpoznatiji mađarski niskotarifni prijevoznik i vodeći niskotarifni prijevoznik u istočnoj Europi trenutno nudi akciju veoma povoljnih letova iz Budimpešte prema Dubaiu za samo 122 eura povratno tijekom srpnja. S obzirom na temperature koje su redovito veoma visoke u tome dijelu Bliskog istoka, vrijedi uzeti u obzir i tek donekle više cijene tijekom listopada i studenog i pobjeći od sve hladnijeg i kišnog jesenjeg vremena u tople Emirate.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

01. 07. - 08. 07.

04. 07. - 08. 07.

25. 07. - 29. 07.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, posebice tijekom ugodnijih mjeseci, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE. Datume je moguće i kombinirati.

U cijenu su uključeni svi troškovi i takse. U navedenu cijenu uključena je samo ručna prtljaga koja ne smije prelaziti dimenzije 42x32x25cm (što su manje dimenzije od Ryanaira i drugih niskotarifnih prijevoznika). 


Do Budimpešte jest najlakše i najbrže doći vlakom. Svakodnevno Zagreb je povezan redovnom linijom do kolodvora Deli. Također je moguće doći i autobusom koji putuje srijedom, petkom i nedjeljom u 17:15 sa dolaskom u 22:15 u Budimpeštu. Cijena karte je 120 kn po smjeru. Više informacija na na stranicama Volanbusza.

Zagreb - Budimpešta Flixbus (od 125 kn)

vozni red vlakova:

Rijeka (Split)

Zagreb

Budimpešta

 

Budimpešta

Zagreb

Rijeka (Split)

05:35

10:03

16:14

...

05:45*

11:39

15:41

 

15:36**

22:14

 

14:45

20:59

 

18:17*** (Split) 02:32 09:36   18:15*** 00:22 07:57 (Split)

* u razdoblju 17.6.-27.8. 6:00-11:29 (s Keletija, preko Balatona)
** u razdoblju 17.6.-27.8. 16:40-22:30 (preko Balatona)
*** Polazak iz Splita. prometuje isključivo u razdoblju 17.6.-27.8. Svaki drugi dan postoji izravna veza sa Pragom.

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Dubai iznosi već od:
- vlak Zagreb - Budimpešta (270 kn)
- prijevoz Budimpešta - Zračna luka (1060 huf)
- let Budimpešta - Dubai (122 eur)  
UKUPNO: 1 211 kuna 

Nekadašnji mali ribarski gradić u pustinjskom negostoljubivom okružju doživljava svoj procvat od kada je otkrivena nafta, a naročito nakon 1971. godine kada je Dubai i ostalih šest emirata osnovalo Ujedinjene Arapske Emirate. To je dalo mogućnosti i ovom gradu kao i cijelom emiratu da brzo napreduje. Znajući da rezerve nafte neće trajati vječnoRashid bin Saeed Al Maktoum, emir šeik Dubaija (1958.-1990.), je imao ideju kako Dubai učiniti bogatim i poslije nestanka naftnih rezervi. Počeo je sa detaljnim planovima za razvoj najvećeg svjetskog turističkog mjesta. Ogroman novac dobijan od nafte potrošen je na naglu izgradnju ovog grada. Veliki broj Indijaca i Pakistanaca je došao u ovaj grad, da rade kao fizički radnici na ogromnim građevinskim radovima. Broj stanovnika od 1968. do 1975. povećao se 4 puta.

U početku su građevine bile nešto skromnije da bi 1990-ih godina počeli graditi objekti koji bi se mogli nazvati svjetskim čudima. Jedan od takvih je hotel Burj Al Arab, koji je službeno najveći i najviši hotel na svijetu, i ujedno jedini hotel sa 7 zvjezdica. Napravljen je u obliku jedra na ribarskom brodiću po želji samog emira. Ulazni hol je najveći na svijetu, viši od samog Eiffelovog tornja. Međutim nakon njegovog završetka počele su se graditi još nevjerojatnije tvorevine: poluotok u obliku palme i otok koji svojim oblikom predstavljaju cijelu površinu Zemlje. Jedan umjetni otok na tom arhipelagu košta preko 30 000 000 dolara. Cijeli grad ima veliki broj luksuznih trgovačkih centara, a jedan od njih je toliko veliki da su u njemu smjestili skijašku stazu. U tijeku su radovi na Restless planetu, parku sa realno prikazanim robotima-dinosaurima i prapovijesnim izgledom Zemlje.

Danas je Dubai grad za veliki broj turista iz vrhova svjetske elite. Iako je grad nastao na proizvodnji nafte, ona sada sudjeluje sa samo 4% u ukupnom nacionalnom dohotku. Unatoč tome što je prije svega namijenjen za visoku elitu, u gradu je moguće pronaći i pristupačne cijene smještaja kao i prehrane, stoga je grad zanimljiva destinacija i običnim putnicima. Također je i veoma dobro polazište za putovanja u razne egzotične azijske destinacije. Ponudu letova iz Dubaia prema raznim azijskim destinacijama potražite OVDJE.

Ukoliko želite istražiti Ujedinjene Arapske Emirate svojim vozilom, preporučujemo Vam ponudu za najpovoljniji rent-a-car u Dubai.

Smještaj

Dubai nije povoljan grad, pa tako i smještajni kapaciteti koji se nude za tu bliskoistočnu metropolu nisu povoljni. Cijena kreveta u hostelu sa doručkom kreće se od 250 kuna na dalje. Ponekad je moguće pronaći i povoljnije cijene s obzirom na doba godine i akcije. Preporučujemo Youth Hostel Dubai .

Ukoliko tražite dvokrevetnu sobu, najpovoljniji izbor je Middle east Hotel sa dvokrevetnim sobama, malom kuhinjom i raznim drugim pogodnostima.

Najpovoljniji smještaj u Dubai

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb. Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2017-05-13Aktualno:

Do Suska i Malog Lošinja brodom iz Trsta?

Cipar iz Beča za 40 eura povratno

Zabrana jednodnevnog kupanja u Crikvenici

Krakow iz Trevisa za 30 eura povratno

Amsterdam iz Ljubljane za 70 eura povratnoPovezano:

Dubai iz Zagreba za 225 eura povratno

Dubai iz Beograda za 190 eura povratno

Dubai iz Zagreba za 290 eura povratno

Kuba iz Minhena za 300 eura povratno

Niskotarifni letovi prema Indiji?

Kazahstan iz Budimpešte za 76 eura povratno

otok Susak

Lavov

Maraton i Sjeverna Koreja

Grčki otoci za povoljan odmor

VenecijaPogledajte još:

otok Susak


Lavov


Maraton i Sjeverna Koreja


Grčki otoci za povoljan odmor


Venecija