Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Izrael povratno iz Budimpešte za 26 eura

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Letovi iz Budimpešte do Izraela trenutno su na raspolaganju već za 26 eura povratno. Najveći niskotarifni prijevoznik Ryanair tako povezuje Europu i grad Eliat na Crvenome moru, ljetovalište, luku i odličnu destinaciju za bijeg od hladnoća za sve zaljubljenike u toplije krajeve i ronjenje na koraljnim grebenima. Letovi tako povezuju zračnu luku Ovdu smještenu četrdesetak kilometara od Eliata sa Budimpeštom. Dok je sve veći rizik na egipatskim crvenomorskim destinacijama (iako i dalje relativno malen u usporedbi sa Tunisom radi velikog prisutstva vojske), čvrsta granična izolacija Izraela čini ga sigurnom oazom za turiste, a jednako tako i sigurnim odredištem za ljubitelje ronjenja, toplog mora i uživanja u suncu i kada zima već naveliko zakuca na naša vrata.

Trenutno su dostupne povratne karte iz Budimpešte do Ovde po cijeni od 26 eura za povratne letove. Putem posrednika, ponekada je moguće dobiti karte i jeftinije. Kako kupovati još jeftinije zrakoplovne karte preko posrednika pročitajte u našem vodiču kako letjeti još povoljnije.

Trenutno dostupne karte po povoljnim cijenama iz Budimpešte su za sljedeće datume:

09. 12. - 23. 12.

13. 01. - 20. 01.NAPOMENA: ukoliko vam skyscanner ne pokazuje letove, pretražite ih na stranicama Ryanaira.

Dostupni su povoljni letovi i za druge datume, koje možete provjeriti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te dva komada ručne prtljage, veći komad dimenzija 55x40x20 cm te dozvoljene težine do 10 kg te još jedna ručna torbica pogodna za dokumente ili laptop dimenzija 35x20x20 cm. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.


Do Budimpešte jest najlakše i najbrže doći autobusom Flixbusa. Polasci iz Zagreba su u 07:00 te u 15:30. U isto vrijeme su i povratna putovanja iz Budimpešte.

Zagreb - Budimpešta (flixbus) od 17 eura

Također je moguće doći i autobusom koji putuje srijedom, petkom i nedjeljom u 17:15 sa dolaskom u 22:15 u Budimpeštu. Cijena karte je 120 kn po smjeru. Više informacija na na stranicama Volanbusza.

Svakodnevno Zagreb je povezan redovnom željezničkom linijom do kolodvora Deli te Keleti. Tijekom ljeta postoji i noćni vlak koji dva puta tjedno povezuje Budimpeštu i Split preko Zagreba. 

vozni red vlakova:

Rijeka (Split)

Zagreb

Budimpešta

 

Budimpešta

Zagreb

Rijeka (Split)

05:35

10:03

16:14

...

05:45*

11:39

15:41

 

15:36**

22:14

 

14:45

20:59

 

18:17*** (Split) 02:32 09:36   18:15*** 00:22 07:57 (Split)

* u razdoblju 17.6.-27.8. 6:00-11:29 (s Keletija, preko Balatona)
** u razdoblju 17.6.-27.8. 16:40-22:30 (preko Balatona)
*** Polazak iz Splita. prometuje isključivo u razdoblju 17.6.-27.8. Svaki drugi dan postoji izravna veza sa Pragom.

Cijena karte:

Zagreb - Budimpešta (povratno): 270 kn
Split - Budimpešta (povratno): 550 kn

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Eliata i natrag iznosi već od:
- vlak Zagreb - Budimpešta (270 kn)
- prijevoz Budimpešta - Zračna luka (1060 huf)
- let Budimpešta - Ovda (Eliat) (26 eur)
- prijevoz do središta Eliata (50 nis) 
UKUPNO: 582 kuna 

* Cijena povratnog putovanja autobusom sa zračne luke do grada Eliata. Ostale cijene i više informacija o mogućim stajalištima možete pronaći na stranicama Egged bus-a. Alternativno do grada možete i sa Eliat Shuttle autobusom.

Eliat je grad na maloj Izraelskoj crvenomorskoj obali koja se prostire na tek sedam kilometara. Najprije je bio važna vojna baza, potom važna luka da bi posljednjih godina doživio svoj procvat kao turističko središte, uslijed blage klime tijekom cijele godine te pristupa koraljnim grebenima u blizini. Dana su gradu većinu čine stranci koji su ovdje turisti ili stalni gosti.

Spomenimo i kako je Eliat dobro polazište za istraživanje cijelog Izraela koji je veoma dobro povezan unutarnjom željezničkom i autobusnom mrežom, a isto tako moguće je otići i u Jordan, koji je udaljen tek nekoliko kilometara od Eliata, te u Egipat. Ukoliko to zatražite, pečat na graničnim prijelazima možete dobiti na papir, što znači da Vam neće nitko stvarati probleme ukoliko ubuduće planirate posjećivati arapske zemlje.

Smještaj

Eliat je relativno skup grad, čak i za Izraelske uvjete, no unatoč tome moguće je pronaći relativno povoljan hostelski krevet već za nešto više od stotinjak kuna po noćenju. Pri tome preporučujemo Arava hostel sa dobrom lokacijom i povoljnim cijenama kreveta u zajedničkim spavaonicama kao i dvokrevetnih soba. Izdvajamo također i Eliat Youth Hostel u kojem je moguće dobiti za dvjestotinjak kuna smještaj sa doručkom u samoj blizini mora, kao i Motel sunset sa najboljim izborom dvokrevetnih soba za parove.

Također, isplati se provjeriti ponudu na airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2017-12-01Aktualno:

Maroko iz Pise za 39 eura povratno

Rim iz Trsta od 29 eura povratno

Kazahstan iz Budimpešte za 81 euro povratno

Cipar iz Budimpešte za samo 49 eura

Santorini iz Zagreba za 155 eura povratnoPovezano:

Povratno do Izraela od 18 eura

Do Izraela povratno za 15 eura

Ryanair letovi i do Izraela

Rim iz Trsta od 29 eura povratno

Santorini iz Zagreba za 155 eura povratno

Kreta iz Trevisa za 39 eura povratno

Karnevali koje morate posjetiti

Destinacije za zimsko sunce

Najeftinija putovanja vlakom

Čudnovati božićni običaji

San SebastianPogledajte još:

Karnevali koje morate posjetiti


Destinacije za zimsko sunce


Najeftinija putovanja vlakom


Čudnovati božićni običaji


San Sebastian