Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Izrael odredio dvotjednu karantenu za sve

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

COVID-19 virus postaje sve ozbiljniji globalni problem i zemlje diljem svijeta na različite načine suočavaju se s novom epidemijom koja poprima pandemijske razmjere. Iako stručnjaci upozoravaju da je trenutno veća opasnost od opće panike nego od samog virusa za koji se procjenjuje da nije mnogo opasniji od gripe, uslijed nedostatka cjepiva i adekvatnih metoda zaštite najugroženijih skupina potrebno je poduzimati drastične mjere za sprečavanje širenja virusa pa tako i ograničavanje putovanja.

Svi koji dođu u Izrael bit će dužni provesti četrnaest dana u karanteni kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, najavio je premijer Benjamin Netanyahu. "Svi oni koji dolaze u Izrael iz inozemstva bit će smješteni u izolaciji na 14 dana", izraelski premijer objavio je na svom Twitteru.

Ministar unutarnjih poslova Aryeh Deri rekao je da će ta mjera stupiti na snagu za sve Izraelce koji se vrate u zemlju. To bi se primjenjivalo na strane državljane od četvrtka, dodao je. Morat će dokazati da su imali adekvatan smještaj u kojem mogu biti u karanteni. tijekom boravka u zemlji. "Nakon dana složenih rasprava, donijeli smo odluku: svi koji dođu u Izrael iz inozemstva ući će u 14-dnevnu izolaciju", rekao je g. Netanyahu u izjavi.

Naglasio je premijer Netanyahu kako je "Ovo teška odluka, ali ključno je održavati javno zdravlje - a javno zdravlje prethodi svemu."


U trenutku pisanja ovog teksta Izrael ima 42 aktivna slučaja zaraze korona virusom. Osim toga, 25 osoba zaraženo je u Palestinskom okupiranom teritoriju. Smatra se kako su određeni zaraženi COVID-19 virusom donijeli taj virus iz Izraela u Grčku, pa je tako Izrael postao i mjesto širenja zaraze.

Smatra se kako je glavna prijetnja daljnjem širenju zaraze nepoštivanje odredbi karantene. Kako je objavilo izraelsko ministarstvo zdravlja, pokreće se osnivanje zajedničke radne skupine koja će provoditi naredbe karantene podnesene protiv oko 80 000 Izraelaca kako bi se spriječilo širenje virusa.

Od izbijanja prošloga mjeseca otvoreno je devet slučajeva protiv Izraelaca koji su svjesno kršili naredbe o karanteni ili pokušali ometati inspektore Ministarstva zdravstva u obavljanju svojih dužnosti, izvijestila je policija.

Mjera bi trebala biti na snazi dva tjedna.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2020-03-09Aktualno:

Nikad čišći venecijanski kanali

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Šri Lanka za 324 eura povratno iz Zagreba

Oman iz Zagreba za 179 eura povratno

Izrael uvodi 14-dnevnu karantenu za svePovezano:

Izrael iz Budimpešte za 19 eura povratno

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Šri Lanka za 324 eura povratno iz Zagreba

Oman iz Zagreba za 179 eura povratno

Kuba iz Beča za 393 eura povratno

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje

Irački kurdistan

Černobil

Zelenortska Republika: potpuni vodič

Najljepši romantični izletiPogledajte još:

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje


Irački kurdistan


Černobil


Zelenortska Republika: potpuni vodič


Najljepši romantični izleti