Portal za samostalna putovanja i backpacking

Jeftino vlakom po Španjolskoj

Španjolska mreža brzih vlakova postala je jednim od najboljih načina prijevoza po toj zemlji. Zemlju presijeca nekoliko konkurentskih brzih niskotarifnih linija koje vode Renfe, Iryo i Ouigo, a koje putnike vode od Madrida i Barcelone do Murcije, Seville i Valencije. Francuski niskotarifni prijevoznik OUIGO kojeg se često naziva "željezničkim Ryanairom" počeo je nuditi čitav niz jeftinih vožnji vlakom za samo 9 eura po smjeru u Španjolskoj.

Karte možete po povoljnim cijenama kupiti na službenim stranicama prijevoznika OUIGO.

Prodaje se više od 1,7 milijuna karata za putovanja između Madrida, Valencije, Zaragoze, Tarragone i Barcelone po akcijskim cijenama za samo 9 eura po smjeru dok se tijekom ljeta planira uvesti i linija Madrid-Alicante.

Baš kao i spomenuti zrakoplovni prijevoznik koji je uveo revoluciju niskotarifnih letova, i željeznički prijevoznik OUIGO ima neka ograničenja. U osnovnoj tarifi ne postoji mogućnost rezervacije mjesta unaprijed. To je moguće samo u tarifi Ouigo Plus koja je dvostruko skuplja, ali uključuje niz drugih dodatnih opcija. Na primjer, uz jedan komad ručne prtljage i jedan kovčeg/torbu, putnici mogu sa sobom ponijeti i velike komade prtljage.

Ne zaboravite da možete doći povoljnim letovima iz Hrvatske do Španjolske i tako započeti svoju avanturu. Povoljne letove pretražite OVDJE

Druge usluge također se mogu zasebno dodati karti od devet eura. Za XL prtljagu naplaćuje se 5 eura, dok za Flex cijenu od 7 eura možete ponovno rezervirati do 30 minuta prije polaska. Za dodatnih 10 eura možete sa sobom povesti i malog kućnog ljubimca.

Osim nedvojbene koristi za novčanik, ali i za okoliš, zamjena osobnog automobila vlakom na odabranim relacijama štedi puno vremena. Primjerice, putovanje od Madrida do Zaragoze automobilom traje oko tri i pol sata, dok se vlakom prijeđe udaljenost od oko 320 kilometara za samo 80 minuta.

Booking.com

Činjenica da je francuski operater Ouigo ušao na španjolsko tržište s ovako atraktivnom ponudom zanimljivo je u usporedbi sa situacijom u Hrvatskoj gdje Hrvatske željeznice i dalje sporo provode modernizaciju unatoč sve većem ulasku stranih prijevoznika na domaće tržište. Nažalost, slabo razvijena željeznička mreža onemogućava pojavu brzih vlakova u Hrvatskoj.

Općenito, Španjolska je ove godine snažno usredotočena na putovanja željeznicom. Renfe, lokalni nacionalni prijevoznik, najavio je da 2023. godine planira pokrenuti 253 turističke rute koje će prolaziti kroz različite autonomne zajednice. Španjolska ministrica turizma Raquel Sanchez i njezino ministarstvo već nekoliko mjeseci rade na širenju mreže veza s Portugalom.

Ultra jeftine karte za vlak uskoro će biti dostupne i u Njemačkoj. Nakon nedvojbenog uspjeha karte od 9 eura, koja je prošlog ljeta prodana u više od 50 milijuna primjeraka, od 1. svibnja na snagu će stupiti karta za lokalni prijevoz od 49 eura.Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2023-03-07Pratite nas:Aktualno:

London iz Pule za 28 eura povratno

Egipat iz Venecije za 80 eura povratno

Amsterdam ograničava razuzdane turiste

Sofija iz Zagreba za 38 eura povratno

Jeftino vlakom po ŠpanjolskojPovezano:

San Sebastian

Bilbao - srce Baskije

Barcelona

Lanzarote iz Zagreba od 93 eura povratno

Valencija iz Trsta za 19 eura povratno

Malaga iz Beča za 22 eura povratno

Prag iz Hrvatske vlakom od 22 eura

Besplatno biciklom na vlak!

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

Oman: sve što trebate znati

Rouen

Kirgistan: pustolovna tura

Zima u Tatrama

Najbolja adventska putovanjaPogledajte još:

Oman: sve što trebate znati


Rouen


Kirgistan: pustolovna tura


Zima u Tatrama


Najbolja adventska putovanja