Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Kambodža iz Budimpešte za 353 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Southern China Airlines trenutno nudi veoma povoljne cijene za letove do Kambodže iz Budimpešte, pri čemu je moguće putovati do glavnog grada te države Phnom Penha po cijeni od samo 353 eura za povratne letove. Karte su dostupne za veći broj letova tijekom studenog kada je idealno vrijeme za posjetu ovoj prekrasnoj državi sa teškom prošlošću.

Povoljni letovi po navedenim cijenama za sada su dostupni:

13. 11. - 29. 11.

15. 11. - 22. 11.

15. 11. - 29. 11.

29. 11. - 16. 12.

Cijene za letove tijekom drugih datuma potražite OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe, predana prtljaga od 23 kg te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.


Do Budimpešte jest najlakše i najbrže doći autobusom Flixbusa. Polasci iz Zagreba su u 07:00 te u 15:30. U isto vrijeme su i povratna putovanja iz Budimpešte.

Zagreb - Budimpešta (flixbus) od 17 eura

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Kambodže i natrag iznosi već od:
- autobus Zagreb - Budimpešta (238 kn)
- prijevoz Budimpešta - Zračna luka (1060 huf)
- let Budimpešta - Kambodža (353 eur)
UKUPNO: 2 874 kuna 

Kambodža je prekrasna mala državica u Indokini u kojoj nažalost i dalje većina stanovništva osjeća posljedice strahovlade Crvenih Kmera te živi na rubu siromaštva i ratnih trauma, ali unatoč tome ostaju veoma gostoljubivi domaćini i zahvaljujući ljepoti i kulturnoj baštini zemlje sve popularnija turistička destinacija. Najpoznatiji simbol Kambodže jest Angkor Wat koji obilježava slavnu povijest te danas jedne od najsiromašnijih zemalja Azije. Ipak nije ovaj kompleks hramova sve što vrijedi vidjeti u toj zemlji: od prekrasnih plaža do bogatstva povijesne baštine, Kambodža je destinacija koju svakako treba posjetiti.

Viza

Za posjetu Kambodži potrebna je viza. Ona se može dobiti na bilo kojem graničnom prijelazu. Cijena turističke vize je 30 dolara, za maksimalni boravak od 30 dana. Ipak u praksi na graničnim prijelazima često nastoje naplatiti vizu i skuplje, kroz razne stvarne i izmišljene kontrole i doplate.

iskustvo iz prve ruke:

Na kambodžanskoj strani granice ti prije ulaska u zgradu pokušavaju izvući prvi dolar za neku provjeru zdravstvenog stanja za što sam isto čitao da ih slobodno ignoriraš. Tamo je čekalo par ljudi i oni očito nisu bili informirani o tom nepotrebnom trošku. Ušao sam u zgradu, platio 35 dolara za vizu, ali tek nakon što sam zamijenio jednu novčanicu od pet dolara drugom, iako ja nisam vidio razliku među njima. Malo dalje opet treba popunjavati dodatne formulare s kojima ideš na šalter gdje ti skeniraju otiske prstiju i uslikaju te pa nakon toga na drugi šalter gdje ti udare pečat i onda si napokon gotov. (Igor Linardić, 2019)

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2019-07-05Aktualno:

Nikad čišći venecijanski kanali

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Šri Lanka za 324 eura povratno iz Zagreba

Oman iz Zagreba za 179 eura povratno

Izrael uvodi 14-dnevnu karantenu za svePovezano:

Igor u Indokini: Kambodža

Zabrana jahanja slonova u Angkor Watu

Šri Lanka za 324 eura povratno iz Zagreba

Oman iz Zagreba za 179 eura povratno

Izrael uvodi 14-dnevnu karantenu za sve

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje

Irački kurdistan

Černobil

Zelenortska Republika: potpuni vodič

Najljepši romantični izletiPogledajte još:

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje


Irački kurdistan


Černobil


Zelenortska Republika: potpuni vodič


Najljepši romantični izleti