Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Kuba otvara svoje granice

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Još jedna veoma popularna destinacija polako otvara svoje granice i priprema se za nastavak turizma. Tako će Kuba ovih dana otvoriti svoje granice i olakšati zahtjeve za ulazak nakon što je većinu svojih ljudi cijepila domaćim cjepivima protiv COVID-19, što će joj omogućiti dobrodošlicu inozemnim posjetiteljima i dati šansu svojoj bolesnoj turističkoj industriji. Oštra ograničenja zbog pandemije, drastično smanjenje letova za Kubu i američka zabrana većine putovanja na otok kojim upravljaju komunisti pod bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom otežali su posao i ostavili ga iza regionalnih konkurenata kao što je Dominikanska Republika , Portoriko, Bahami i Cancun.

Prema službenim državnim izvorima koje prenosi Reuters, od 15. studenoga, Kuba će od posjetitelja zahtijevati samo dokaz o cijepljenju ili nedavni PCR za ulazak u zemlju, što će zamijeniti ono što je prethodno bilo među najstrožim protokolima na Karibima, uključujući razdoblje karantene i višestruke PCR testove.

Potpuno cijepljena populacija bit će ključna prodajna točka za otok koji je već cijenjen zbog svoje sigurnosti, plaža i tirkiznog mora, rekao je Francisco Camps, koji nadzire 32 hotela španjolske tvrtke Sol Melia na Kubi.

Pretražite najpovoljnije letove prema Kubi OVDJE.Kubanska domaća cjepiva trenutno su pod pregledom Svjetske zdravstvene organizacije, a većina podataka o ispitivanjima tek treba recenzirati.

No, među zemljama s više od milijun ljudi, Kuba se cijepi brže od bilo koje druge, prema službenim podacima Reutersa. Vlada kaže da se tempo cijepljenja isplaćuje, a broj slučajeva COVID-19 i smrtnih slučajeva padaju za najmanje 80% od svog vrhunca sredinom ljeta. Najmanje 90% stanovništva primilo je barem jednu dozu jednog od domaćih cjepiva s tri doze.

Kuba je 2019. godine primila više od četiri milijuna turista, pridonijevši 10,6 posto bruto domaćem proizvodu (BDP), i mnogo više kroz opskrbne lance i neformalnu gospodarsku aktivnost. Ali ove godine je stiglo samo 200.000 gostiju, a očekuje se još samo 100.000, rekao je ministar Garcia. Kubanski ekonomist Ricardo Torres rekao je da te brojke znače "razarajući" pad turizma od 92 posto ove godine, u odnosu na 2019. "Dakle, govorimo o sljedećoj godini za bilo kakav pravi oporavak turizma... koji stvara povratni učinak i tako je odlučujući za gospodarski oporavak", rekao je Torres, gostujući profesor na Američkom sveučilištu u Washingtonu. Američki embargo oštro ograničava trgovinu s Kubom, tako da zemlja uvelike ovisi o tokovima strane valute i osnovnih dobara koje putnici i kubanska dijaspora donose na otok.

Najavljeno je kako će ostati obvezne maske u svim zatvorenim javnim prostorima, pravila fizičkog distanciranja primjenjivat će se u cijeloj otočkoj državi, a dužnosnici će nastaviti održavati uspješan kubanski sustav praćenja i izolacije.

Kuba je najveći karipski otok te jedna od najpopularnijih karipskih destinacija zahvaljujući svojoj jedinstvenoj politici i stilu života ali i brojnim prirodnim te kulturnim atrakcijama. Zemlja ima devet mjesta UNESCO svjetske baštine, kao i plaže, kolonijalnu arhitekturu i različitu kulturnu povijest.

Ukoliko posjećujete Kubu, preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.
autor: Peter Polić

objavljeno: 2021-11-16Aktualno:

Riga iz Zagreba za 23 eura povratno

Rim iz Zagreba za 20 eura povratno

Tajland iz Milana za 329 eura povratno

Oslo iz Zagreba za 10 eura povratno

Meksiko iz Budimpešte za 399 eura povratnoPovezano:

Kuba iz Beča za 393 eura povratno

Kuba iz Minhena za 300 eura povratno

Kuba iz Milana za 375 eura povratno

Jordan za 10 eura povratno iz Budimpešte

Dubai iz Budimpešte za 85 eura povratno

Tajland olakšava uvjete za ulazak

Najbolji advent u Hrvatskoj

Bohinjsko jezero

Vukovar

Mala Fatra

BledPogledajte još:

Najbolji advent u Hrvatskoj


Bohinjsko jezero


Vukovar


Mala Fatra


Bled