Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:


Fotografije:Video:Mali trikovi:


Maroko planira otvaranje 31. siječnja

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Jedna od najpopularnijih backpacking destinacija Maroko planira novo otvaranje od 31. siječnja pri čemu će zemlje biti podijeljene u zone A, B i C i sukladno tome će se određivati mjere za ulazak u zemlju. Time se Maroko nastoji ponovno aktivirati na globalnoj turističkoj karti i pokušati vratiti određen broj turista u svoju zemlju. Koliko će u tome biti uspješan ostaje vidjeti, naglo zatvaranje i gotovo preko noći zabrana letova ostavila je značajan broj turista u nezavidnoj situaciji i nema dvojbe kako će brojni posjetitelji dobro promisliti hoće li i kada ponovno krenuti prema Maroku.

Nakon nastavka letova, putnici će imati pristup marokanskom teritoriju pod određenim uvjetima. Za provedbu ovog postupka donesena je klasifikacija zemalja na 3 liste (A, B i C) prema preporukama Ministarstva zdravstva. Republika Hrvatska kao i sve susjedne zemlje te zemlje Europske unije nalazi se na listi zemalja A. Prema tome, nakon otvaranja građanima Republike Hrvatske biti će dovoljna potvrda o cijepljenju. Također putnici moraju predočiti, prije ukrcaja u zrakoplov, ispunjen zdravstveni obrazac u kojem je navedena adresa putnika zajedno s dva kontakt broja za lociranje putnika.

Po dolasku na nacionalni teritorij, putnici s liste A moraju se podvrgnuti sustavnoj provjeri temperature i još jednoj nasumičnoj provjeri brzim antigenskim testom.

Djeca mlađa od 12 godina oslobođena su svih uvjeta za ulazak. Djeca između 6 i 11 godina moraju imati negativan PCR test.

Booking.com

U sklopu borbe protiv širenja pandemije Covid-19, Maroko osigurava primjenu zdravstvenih mjera koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) za sigurnost i zdravlje svih.

Ukoliko putnici dolaze iz zemalja s popisa B, moraju predočiti potvrdu da je osoba potpuno cijepljena i negativan PCR test napravljen u manje od 48 sati. Prije ukrcaja moraju predočiti i popunjenu zdravstvenu iskaznicu u kojoj je navedena adresa putnika s dva kontakt broja koji dopuštaju njegovu lokaciju.

Najpovoljniji letovi prema Maroku iz naše okolice su iz Beča. Pretražite najpovoljnije cijene letova prema Maroku

Ostaje za vidjeti hoće li se zaista zemlja otvoriti jer je potencijalno vrijeme otvaranja već nekoliko puta prolongirano zbog straha od Omikron varijante. Također treba vidjeti koliko će zrakoplovne kompanije biti spremne opet otvoriti svoje linije prema Maroku s obzirom na šokantan prestanak letova, gotovo preko noći koji im je donio gubitke u rezervacijama.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2022-01-03Aktualno:

Rim iz Zagreba za 10 eura povratno

Sicilija iz Beča za 10 eura povratno

Kuba iz Milana za 339 eura povratno

Pariz iz Zagreba za 38 eura povratno

Maroko planira otvaranje od 31. siječnjaPovezano:

Maroko (I. dio)

Maroko (II. dio)

Maroko iz Zagreba za samo 41 euro povratno

Maroko iz Trevisa za 30 eura povratno

Maroko iz Trevisa za 27 euro povratno

Sicilija iz Beča za 10 eura povratno

Pariz iz Zagreba za 38 eura povratno

Egipat iz Beča za 39 eura povratno

Gozo coastal walk

Destinacije za zimsko sunce

Valletta

Malta: Sve što trebate znati

Najbolji advent u HrvatskojPogledajte još:

Gozo coastal walk


Destinacije za zimsko sunce


Valletta


Malta: Sve što trebate znati


Najbolji advent u Hrvatskoj