Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Museo 900 novi muzej u Veneciji

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ukoliko ste krenuli prema Veneciji i najavljeno je loše vrijeme, nema potrebe za očavajanjem. Novootvoreni muzej M900 možda je upravo mjesto gdje biste rado proveli nekoliko sati dok se malo vrijeme ne poboljša. Smješten u Mestre, gradiću povezanim sa Venecijom željeznicom "preko mosta", ovaj muzej je nadohvat ruke svakom posjetitelju Venecije.

M9, ili Museo 900, službeno je otvoren 1. prosinca posvećen je cijelom 20. stoljeću. Izgrađen je s nadom da će stvoriti "narodni muzej, tako da Talijani upoznaju stoljeće koje je više od bilo kojeg drugog stvorilo nacionalni identitet Italije", kako piše u priopćenju muzeja, ali je također izvrsna stanica za svakoga tko je zainteresiran za jedno od najvažnijih stoljeća u povijesti čovječanstva.

Ne propustite i naš VODIČ KROZ VENECIJU

M9 ima stalni postav podijeljen u osam odjeljaka: Društvo, Kostimi, Tehnologije, Gospodarstvo, Gradovi, Politika, Kultura i Identitet, kao i prostor za ugostiteljstvo privremenih instalacija i auditorij za događaje i projekcije. Ono što ga uistinu čini jedinstveno jest način na koji publika doživljava izložbu - uz veliku pomoć najnovijih tehnoloških naprava kroz izvrsne interaktivne prezentacije.

Posjetitelji će se moći uroniti u 20. stoljeće zahvaljujući VR vizorima, hologramima, zaslonima osjetljivim na dodir i 3D instalacijama koji će cijeli doživljaj učiniti puno zanimljivijima. I velika pažnja tehnologiji prisutna je i na arhitektonskoj strani stvari - M9 će biti obnovljen svake godine "poput živog organizma koji se stalno razvija", kao što su njezini predstavnici proglasili.


Muzej dočarava kolektivno putovanje kroz razdoblje više od jednog stoljeća i dovodi posjetitelju način života u izvornom, inovativnom i emocionalno privlačnom prikazu kroz multimedijsku i interaktivnu tehnologiju koja služi povijesnoj naraciji. Posjetitelji su uronjeni u promjenjivu kulturu, načine života, prirodne / urbane krajolike, znanosti i načine rada koji su karakterizirali ubrzanje koje nosi povijest 20. stoljeća i koja je u tijeku još i danas. Oni će razumjeti akcije stanovništva, gospodarstva i politike iza tih promjena i koji su stupili u interakciju s njima.

Posjetitelji će doživjeti osjećaj da se nalaze na pretrpanom trgu slušajući velike govornike; osjećat će se prignječeni iskustvom dvaju ogromnih ratova; oni će shvatiti oštrinu tvorničkog rada, podvrgavajući se brzini linije montaže; mogu se uroniti u odjeću, kuće i kuhinje svojih djedova i djedova, djedova i baka i roditelja, preživljavajući svoj svakodnevni život; oni će vidjeti selo i gradovi se mijenjaju; oni će ponovno otkriti sve talijanske narječje i još mnogo toga. Muzej 20. stoljeća mjesto je - neki ga nazivaju "piazza" - gdje se Talijani i svi zainteresirani za Italiju mogu susresti, istražiti svoje porijeklo i kako se razvijaju stvari oko nas, te kako ih projicirati u budućnost.

Muzej je okupljen oko osam velikih tematskih odjela, od kojih svaki nudi različita i komplementarna iskustva: emocija, angažman, opće informacije, mnoštvo povijesnih detalja koje treba istražiti po volji, priče ljudi, obitelji i poduzeća. Predložit će se načini približavanja na temelju interesa i potreba svakog posjetitelja: onih koji su zainteresirani za veliku sliku talijanske povijesti; oni koji žele istražiti određene aspekte, interesi u sklopu programa srednjoškolaca i sveučilišnih studenata, programi za djecu, za Talijane koji žive u inozemstvu, potomci onih koji su emigrirali i pronašli novu domovinu, a da nikad ne napuštaju svoje podrijetlo.

Cijena ulaznice za muzej je 14 eura, za studente, osobe mlađe od 18 i starije od 65 cijena ulaznice je 10 eura.

Radno vrijeme, mogućnosti online kupovina ulaznica i druge popuste te privremen izložbe potražite OVDJE.

Do Venecije je najjednostavnije doći izravnom autobusnom linijom Flixbusa iz Zagreba do Venecije pri čemu je moguće pronaći karte već za 19 eura po smjeru, ukoliko se kupuju dovoljno ranije. Ponekada se dogode akcije kada su karte i povoljnije.

Zagreb - Venecija Flixbus (od 19 eura)

Također je moguće doći i redovnim linijama Autotransa iz Zagreba i Rijeke do Trsta te potom vlakom do Venecije već od 9 eura po smjeru.

 


Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2018-12-16Aktualno:

Savijena piramida otvorena za javnost

Malta iz Venecije za 30 eura povratno

London iz Pule za 33 eura povratno

Bergen iz Beča za 33 eura povratno

Prosecco brda na listi UNESCO baštinePovezano:

Venecija

Verona

Cinque Terre

Prosecco brda na listi UNESCO baštine

Uskoro biciklom od Rima do Asiza

Sicilija iz Trsta za 33 eura povratno

Savijena piramida otvorena za javnost

Najveći drveni Buda opet otvoren za javnost

Besplatni letovi za donatore obnove Notre Dame

Igor u Indokini: Kambodža

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Elafiti

Tunel ljubavi

Igor u Indokini: Laos (1. dio)Pogledajte još:

Igor u Indokini: Kambodža


Najljepše pješčane plaže Jadrana


Elafiti


Tunel ljubavi


Igor u Indokini: Laos (1. dio)