Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Najveći drveni Buda opet otvoren za javnost

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Zapanjujuća drevna statua Bude u kineskoj pokrajini Sichuan koja se smatra najvećom statuom Bude na svijetu ponovno je otvorena za turiste nakon šest mjeseci.

Kako navodi Lonely Planet, smatra se da je L? Shan Giant Buddha, najveći drevni Buddha na svijetu, kip od 71 metra tolikih dimenzija da se najmanji od prstiju kipa nalazi u veličini prosječne osobe. Kip je stvoren i postavljen tako da gleda na tri konvergentne rijeke i izvorno je stvoren s nadom da će Buddha zaštititi brodove koji prolaze kroz struju i vrtloge u nemirnim riječnim vodama.

Područje je bilo zatvoreno šest mjeseci, a kip je djelomično pokriven, dok su ga lokalne vlasti ispitivale zbog oštećenja i pukotina na prsima i trbuhu. Istraživali su kip kako bi smislili plan popravka povijesne građevine, koja je uklesana u stijeni u osmom stoljeću. Iako unutar Buddhe postoji sustav za isušivanje koji ima za cilj sprečavanje štete uslijed djelovanja ekstremnih vremenskih uvjeta, kroz razdoblje od 1200 godina ipak je došlo do značajnih oštećenja.


Sada kada je istraživanje dovršeno, lokalitet je ponovno otvoren posjetiteljima koji žele istražiti slikoviti prostor oko Buddhe. Većina posjetitelja počinje na vrhu za pogled na masivnu glavu, a zatim lutaju niz vijugavo stubište kako bi gledali kip s dna. Budući da je područje često zauzeto - a može biti još i više nakon dugog zatvaranja - posjetitelji će možda htjeti razmotriti izbjegavanje posjeta vikendom se pojavljuje veliki broj turista pa redovi znaju biti veoma dugi i predstavljati značajno opterećenje na stubište.

Do UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine može se doći jednodnevnim izletom iz Chéngdua ili zaustavljanjem na putu do ili od Éméi Shana, jedne od četiri svete budističke planine Kine.

Booking.com

izvor: Lonely Planet

objavljeno: 2019-05-03Aktualno:

Savijena piramida otvorena za javnost

Malta iz Venecije za 30 eura povratno

London iz Pule za 33 eura povratno

Bergen iz Beča za 33 eura povratno

Prosecco brda na listi UNESCO baštinePovezano:

Peking iz Budimpešte za 298 eura povratno

Kina iz Budimpešte za 392 eura povratno

Kina iz Beograda za 312 eura povratno

Savijena piramida otvorena za javnost

Besplatni letovi za donatore obnove Notre Dame

Najveća izložba Igre Prijestolja na svijetu

Igor u Indokini: Kambodža

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Elafiti

Tunel ljubavi

Igor u Indokini: Laos (1. dio)Pogledajte još:

Igor u Indokini: Kambodža


Najljepše pješčane plaže Jadrana


Elafiti


Tunel ljubavi


Igor u Indokini: Laos (1. dio)