Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Venecija bez ljudi postaje raj za životinje

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Koronavirus pogodio je Italiju nezapamćenim razmjerima, posebice pokrajinu Lombardiju. Svakodnevno se povećava broj zaraženih od virusa COVID-19 i svakodnevno se povećava broj mrtvih. I dok se nižu crne brojke, priroda pokazuje kako joj malo treba da uzme natrag ono što joj pripada. Tako su se u venecijanskim kanalima ponovno pojavile ribe a more je bistrije nego ikad prije.

Svjetski poznati kanali Venecije blistaju neobično čistom vodom, što bi bilo nemoguće s velikim prometom brodica, vaporetta i gondola koje obično plove kanalima, a što se nije događalo desetljećima.

More je toliko bistro da možete vidjeti ogromna jata riba koje plivaju uokolo, a pojavili su se i labudovi uz otok Burano.

Venecija nije jedina gdje se vraća priroda u napuštene gradove u Italiji. Delfini su viđeni kako plivaju u luci Cagliari na otoku Sardiniji, a na istom otoku viđene su divlje svinje (kojih je u Italiji još uvijek prilično mnogo) kako se hrane na gradskim ulicama. Patke se također kupaju u rimskim fontanama, što se dogodilo i prije, ali tome, naravno, pomaže činjenica da nema nikoga tko bi ih uznemiravao.Nažalost katastrofa pandemije koronavirusa ne nazire se kraju i možemo se samo moliti da bude što manje žrtava kako u našoj zemlji tako i svugdje u svijetu. Koliko god smo mislili da vladamo planetom, priroda nam još jednom pokazuje kako smo slabi i nemoćni u odnosu na nju.

Jednom kada prođe ova pandemija nadam se da ćemo naučiti brojne lekcije koje ona nosi sa sobom. Beskonačna utrka u materijalnim sredstvima i bogatstvu koja šteti prirodi i okolišu šteti i svima nama. Ne budimo za planet zemlju ono što je virus za nas. Jer mi bez planeta ne možemo, planet bez nas može sasvim dobro.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2020-03-20Aktualno:

Nikad čišći venecijanski kanali

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Šri Lanka za 324 eura povratno iz Zagreba

Oman iz Zagreba za 179 eura povratno

Izrael uvodi 14-dnevnu karantenu za svePovezano:

Kako jeftino istražiti Veneciju

Venecija

Verona

Besplatni muzeji nedjeljom u Italiji

Sicilija iz Trsta za 22 eura povratno

Zabrana sjedenja na španjolskim stubama

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje

Irački kurdistan

Černobil

Zelenortska Republika: potpuni vodič

Najljepši romantični izletiPogledajte još:

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje


Irački kurdistan


Černobil


Zelenortska Republika: potpuni vodič


Najljepši romantični izleti