Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Oman ukida vize za posjete do 10 dana

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Omanski sultanat sve više ulaže u turizam pa je tako najavljeno da će od sljedeće godine ukinuti naknadu za vize za razdoblje do deset dana boravka u Omanu. Drugim riječima, ukinuti će sadašnje desetodnevne vize koje su po cijeni od 5 OMR (oko devedeset kuna).

Zahvaljujući toj odluci, viza će biti besplatna za građane Republike Hrvatske i svih drugih država članica Europske unije, ali isto tako i za državljane Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne gore i brojnih drugih država.

Posjetitelji moraju imati potvrđenu hotelsku rezervaciju, zdravstveno osiguranje i povratnu kartu kako bi im bila odobrena besplatna viza.

"Državljani 103 države biti će izuzeti iz naplate ulaznih viza u Sultanat na razdoblje od deset dana", najnovija je objava Ministarstva Sultanata Omana.

Oman je prošli tjedan najavio da će nastaviti s davanjem turističkih viza ljudima koji posjećuju putovanja koja organiziraju hoteli i turističke tvrtke, nakon što su suspendirane zbog pandemije koronavirusa.


Zaljevska država obnovila je međunarodne letove 1. listopada, ali u nju su mogli ulaziti samo građani i ljudi koji imaju valjane postojeće boravišne i radne vize. Oman se u posljednjih godinu dana suočava sa sve većim deficitom i velikim dospijećem duga pa nastoji većom orijentacijom na turizam popraviti gospodarstvo zemlje.

Pretraži najpovoljnije letove iz Hrvatske do Omana

Za sada nije poznato kada će se početi primjenjivati ovaj novi vizni režim. Najvjerojatnije to će biti tijekom normalizacije međunarodnog turističkog prometa nakon pandemije koronavirusa za koju se nadamo da će uskoro doći svojem kraju.

Prije samo pedesetak godina Oman je bio izrazito zaostala zemlja i zatvoren za strance. Danas je jedna od najrazvijenijih zemalja bliskog istoka i odlična turistička destinacija s prekrasnom prirodom, jedinstvenom kulturnom baštinom i ugodnom klimom zbog koje je putovanje u Oman odlična ideja posebice tijeko hladnijih mjeseci. Gostoljubivi domaćini samo dodaju vrijednost ovoj nadasve prekrasnoj zemlji.

Za posjetu Omanu na duže od deset dana i dalje će biti potrebna viza. Može se dobiti online registracijom OVDJE.

30-dnevna viza košta 20 rijala (oko 340 kuna), a trenutno 10-dnevna viza dođe 5 rijala (oko 90 kuna).

Važno! Ukoliko imate pečat ili dokaz ulaska u Izrael Oman Vam može zabraniti ulazak u zemlju.

Pregledajte ponudu najpovoljnijeg smještaja u Omanu.

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb. Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.


 
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2020-12-16Aktualno:

Pariz iz Zadra za 36 eura povratno

Mikonos iz Beča za 38 eura povratno

Poznanj iz Zadra za 39 eura povratno

Oman ukida vize za posjete do 10 dana

Malaga iz Beča za 22 eura povratnoPovezano:

Oman iz Zagreba za 179 eura povratno

Oman i Zanzibar iz Milana za 396 eura povratno

Atena iz Splita za 67 eura povratno

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Istanbul iz Zagreba za 100 eura povratno

Planinarenje zimi: kako se pripremiti

Jezero Lepenica kajakom

Vrbnik

Grobničke Alpe

otok BiševoPogledajte još:

Planinarenje zimi: kako se pripremiti


Jezero Lepenica kajakom


Vrbnik


Grobničke Alpe


otok Biševo