Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Rim pooštrava propise ponašanja za turiste

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Suočen sa svakakvim ponašanjem turista te poučen iskustvom drugih talijanskih gradova, posebice Firence i Venecije, Rim se odlučuje napooštravanje propisa vezanih za loša ponašanja turista, uključujući zakone o opijanju, jelu i fotografiranju kostimiranih "gladijatora". Talijanska je prijestolnica grad koji se pojavljuje na svakom popisu turističkih destinacija koje se moraju posjetiti, neovisno radi li se o posjeti ljubiteljima povijesti i povijesnih znamenitosti poput Koloseuma, ljubiteljima mode, noćng života itd.

Međutim, problem sa kojim se suočava uslijed prevelikog broja turista jest sve zapaženije loše ponašanje posjetitelja. Čini se da ljudi u potpunosti zaboravljaju što je prikladno čim dođu na novu destinaciju, a ponekad turisti uzrokuju i ozbiljne štete na popularnim područjima. Problem je to sa kojima se suočavaju brojne destinacije diljem svijeta, uključujući i našu obalu, prvenstveno Novalju. Rim nastoji riješiti ovaj problem s nizom novih, strožih zakona usmjerenih na suzbijanje nepoželjnog turističkog ponašanja.


Nova pravila objavljena su u priopćenju prošlog tjedna te odmah ulaze u primjenu. Ovi propisi pokrivaju niz ponašanja koja se smatraju neprimjerenim, uključujući plivanje u fontanama, fotografiranje kostimiranih gladijatora, piknik i jedenje u javnosti ili opijanje u javnosti poslije 10 sati. Osobe koje se odijevaju u gladijatore, nadajući se da će zaraditi novac od turista, sada riskiraju novčanu kaznu do 400 eura. Alkohol se više ne može posluživati ??vani u staklenim posudama od 22 do 07 sati, a između ponoći i 7 sati ujutro ne može uopće biti posluživan na otvorenom. Sva prodaja alkohola mora se zaustaviti u 2 ujutro, čak i u zatvorenom prostoru.

Ova su pravila osmišljena kako bi zaštitili grad i turiste, te suzbili pretjerano opijanje ili oštećivanje povijesnih spomenika. Gradski dužnosnici potvrdili su da se zakoni za piće mogu privremeno suspendirati tijekom važnih događaja i festivala, iako niti jedan konkretni događaj nije proglašen izuzetkom. Također ova uredba neće utjecati na službene kostimirane gladijatore, budući da su zakoni usmjereni na one koji se odijevaju na ulici, a ne službeni gladijatori koji se nalaze unutar atrakcija.

Dok mnoštvo mještana sigurno prihvaća ove nove strože propise, to nije promjena koja će svakog Rimljana učiniti sretnim. Ulični zabavljači koji trenutno žive kao gladijatori na ulici jako su pogođeni ovim propisima, a vlasnici barova i klubova vjerojatno neće biti sretni zbog prihoda koji su izgubljeni zbog ograničavanja prodaje nakon 22 sata. Međutim, s obzirom na povijest Rima, zasigurno je važno razmatranje zaštite ovog povijesnog grada od najgorih vrsta turizma.

Smještaj 

S obzirom na veliki interes za smještajne kapacitete u Rimu tijekom novogodišnjih praznika cijene smještaja su nešto više nego uobičajene, no unatoč tome mogu se pronaći kreveti u hostelu, kao primjerice u Four seasons hostel Rome gdje su dostupni kreveti u navedenom razdoblju već od 150 kuna po krevetu na noć. Nešto skuplji no ipak relativno dobar je Twin cities hostel u kojem je moguće pronaći krevet u mješovitoj spavaonici za 170 kuna po krevetu i noći. 

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.


Booking.com

Izvor: Thetravel

objavljeno: 2018-11-26Aktualno:

Berlin iz Pule za 30 eura povratno

Namibija iz Ljubljane za 390 eura povratno

Maroko iz Trevisa za 27 euro povratno

Cipar iz Beča za 60 eura povratno

Bergen iz Beča za 40 eura povratnoPovezano:

Venecija

Verona

Cinque Terre

Uskoro biciklom od Rima do Asiza

Sicilija iz Trsta za 33 eura povratno

Prva plaža sa zabranom pušenja

Bergen iz Beča za 40 eura povratno

Zabranjene ture u crvenoj četvrti Amsterdama

Kazahstan mijenja ime glavnog grada

Tunel ljubavi

Igor u Indokini: Laos (1. dio)

Igor u Indokini: Laos (2. dio)

Najljepše staze uz hrvatske rijeke

ParizPogledajte još:

Tunel ljubavi


Igor u Indokini: Laos (1. dio)


Igor u Indokini: Laos (2. dio)


Najljepše staze uz hrvatske rijeke


Pariz