Portal za samostalna putovanja i backpacking

Sofia iz Zagreba od 27 eura povratno

Ryanair, najpoznatiji niskotarifni prijevoznik trenutno nudi veoma povoljne letove iz Zagreba do glavnog grada Bugarske, Sofije, jedne od najjeftinijih prijestolnica Europe i sve popularnije turističke destinacije za samo 27 eura povratno. Letovi su dostupni tijekom druge polovice svibnja i predstavljaju odličnu opciju za putovanje u ovu prekrasnu i nedovoljno turistički valoriziranu državu.

Povoljni letovi po navedenim cijenama iz Zagreba dostupni su:

20. 05. - 30. 05.

23. 05. - 30. 05.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume. Cijene za druge datume provjerite OVDJE

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje. Karte su u ograničenim količinama.

Za putovanje između zračne luke i centra grada postoji više mogućnosti prijevoza:

Sofijska metro linija 4 (žuta) vozi do zračne luke između 05:30 i 24:00, a stajalište je smješteno pored terminala 2 (među terminalima vozi besplatan shuttle bus). Putovanje do centra grada traje 20-30 minuta, dok putovanje do glavnog autobusnog kolodvora traje otprilike 35 minuta i zahtijeva presjedanje. Pojedinačna karta košta 1,60 lv. Također, možete kupiti dnevnu kartu za sve vrste javnog prijevoza za 4 lv. Pristupna vrata i neki automati za prodaju karata prihvaćaju kreditne kartice.

Javni autobusi broj 84 i 184 prometuju između oba terminala i središta grada, a putovanje traje 30-40 minuta. Karte se mogu kupiti na kioscima ili na automatima za prodaju karata u zračnoj luci, kao i beskontaktnim plaćanjem u autobusu. Pojedinačna karta košta 1,60 lv. Autobus se zaustavlja na Orlovom mostu (stanica podzemne željeznice Sveučilišta u Sofiji), gdje možete presjesti na podzemnu željeznicu.

Sofija, glavni grad Bugarske, je prekrasna i dinamična metropola s bogatom poviješću i kulturnim nasljeđem. Grad ima prekrasne parkove i vrtove, arhitekturu koja odražava različite epohe i stilove, veliki broj muzeja i galerija, težnju za umjetnošću i zabavom. Među njenim glavnim atrakcijama su Katedrala Aleksandra Nevskog, jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu, koja je izgrađena u 19. stoljeću u neobizantskom stilu i impresivnoj veličini. Druga znamenitost je muzej Nacionalne povijesti, koji ima preko 650.000 izložaka iz bugarske povijesti, arheologije i etnografije. Grad je također poznat po svojim mnogobrojnim parkovima, od kojih je najpoznatiji Borisov vrt, najveći park u gradu, gdje se možete opustiti i uživati u prirodi. Sofija ima i živu noćnu scenu s mnogo restorana, barova i klubova, koji nude ukusnu hranu i pića, živu glazbu i zabavu. U blizini Sofije nalaze se i neka od najljepših planina u Bugarskoj, poput planina Vitosha i Rila, gdje možete uživati u zimskim sportovima ili planinarenju.

Grad je također i odlično polazište za istraživanje drugih znamenitosti Bugarske, kao što su Rila samostan, prekrasan grad Plovdiv i druge. Istraživati možete samostalno ili kao dio organiziranih jednodnevnih izleta.

Smještaj

S obzirom na sve veću razvijenost turizma ali i dalje niske cijene, Sofija nudi veoma povoljne smještajne jedinice dostupne svakome.

Za hostelski smještaj preporučujemo Vam Hostel Mostel Hub Rooms and Apartments smješten u samom središtu grada te s odličnom ponudom smještaja i dodatnih sadržaja.

Pretražite i našu ponudu najpovoljnijeg smještaja u Sofiji

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2024-05-08Pratite nas:Aktualno:

Podgorica iz Zagreba od 35 eura povratno

London iz Osijeka za 40 eura povratno

Pariz iz Zagreba za 40 eura povratno

Krf iz Zagreba za 52 eura povratno

Rim iz Hrvatske za 26 eura povratnoPovezano:

London iz Osijeka za 40 eura povratno

Pariz iz Zagreba za 40 eura povratno

Marseille iz Zadra za 28 eura povratno

Dugi otok

Risnjak

Dresden

Krakov

Najbolje u 2024. prema Lonely planetPogledajte još:

Dugi otok


Risnjak


Dresden


Krakov


Najbolje u 2024. prema Lonely planet