Portal za samostalna putovanja i backpacking

Sofia iz Zagreba od 38 eura povratno

Ryanair, najpoznatiji niskotarifni prijevoznik trenutno nudi veoma povoljne letove iz Zagreba do glavnog grada Bugarske, Sofije, jedne od najjeftinijih prijestolnica Europe i sve popularnije turističke destinacije za samo 38 eura povratno. Letovi su dostupni tijekom travnja i predstavljaju odličnu opciju za putovanje u ovu prekrasnu i nedovoljno turistički valoriziranu državu.

Povoljni letovi po navedenim cijenama iz Zagreba dostupni su:

11. 04. - 16. 04.

11. 04. - 18. 04.


02. 05. - 07. 05.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume. Cijene za druge datume provjerite OVDJE

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje. Karte su u ograničenim količinama.

Booking.com

Za putovanje između zračne luke i centra grada postoji više mogućnosti prijevoza:

Sofijska metro linija 4 (žuta) vozi do zračne luke između 05:30 i 24:00, a stajalište je smješteno pored terminala 2 (među terminalima vozi besplatan shuttle bus). Putovanje do centra grada traje 20-30 minuta, dok putovanje do glavnog autobusnog kolodvora traje otprilike 35 minuta i zahtijeva presjedanje. Pojedinačna karta košta 1,60 lv. Također, možete kupiti dnevnu kartu za sve vrste javnog prijevoza za 4 lv. Pristupna vrata i neki automati za prodaju karata prihvaćaju kreditne kartice.

Javni autobusi broj 84 i 184 prometuju između oba terminala i središta grada, a putovanje traje 30-40 minuta. Karte se mogu kupiti na kioscima ili na automatima za prodaju karata u zračnoj luci, kao i beskontaktnim plaćanjem u autobusu. Pojedinačna karta košta 1,60 lv. Autobus se zaustavlja na Orlovom mostu (stanica podzemne željeznice Sveučilišta u Sofiji), gdje možete presjesti na podzemnu željeznicu.

Sofija, glavni grad Bugarske, je prekrasna i dinamična metropola s bogatom poviješću i kulturnim nasljeđem. Grad ima prekrasne parkove i vrtove, arhitekturu koja odražava različite epohe i stilove, veliki broj muzeja i galerija, težnju za umjetnošću i zabavom. Među njenim glavnim atrakcijama su Katedrala Aleksandra Nevskog, jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu, koja je izgrađena u 19. stoljeću u neobizantskom stilu i impresivnoj veličini. Druga znamenitost je muzej Nacionalne povijesti, koji ima preko 650.000 izložaka iz bugarske povijesti, arheologije i etnografije. Grad je također poznat po svojim mnogobrojnim parkovima, od kojih je najpoznatiji Borisov vrt, najveći park u gradu, gdje se možete opustiti i uživati u prirodi. Sofija ima i živu noćnu scenu s mnogo restorana, barova i klubova, koji nude ukusnu hranu i pića, živu glazbu i zabavu. U blizini Sofije nalaze se i neka od najljepših planina u Bugarskoj, poput planina Vitosha i Rila, gdje možete uživati u zimskim sportovima ili planinarenju.

Grad je također i odlično polazište za istraživanje drugih znamenitosti Bugarske, kao što su Rila samostan, prekrasan grad Plovdiv i druge. Istraživati možete samostalno ili kao dio organiziranih jednodnevnih izleta.

Smještaj

S obzirom na sve veću razvijenost turizma ali i dalje niske cijene, Sofija nudi veoma povoljne smještajne jedinice dostupne svakome.

Za hostelski smještaj preporučujemo Vam Hostel Mostel Hub Rooms and Apartments smješten u samom središtu grada te s odličnom ponudom smještaja i dodatnih sadržaja.

Pretražite i našu ponudu najpovoljnijeg smještaja u Sofiji

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2023-03-11Pratite nas:Aktualno:

London iz Pule za 28 eura povratno

Egipat iz Venecije za 80 eura povratno

Amsterdam ograničava razuzdane turiste

Sofija iz Zagreba za 38 eura povratno

Jeftino vlakom po ŠpanjolskojPovezano:

London iz Pule za 28 eura povratno

Egipat iz Venecije za 80 eura povratno

Lanzarote iz Zagreba od 93 eura povratno

Oman: sve što trebate znati

Rouen

Kirgistan: pustolovna tura

Zima u Tatrama

Najbolja adventska putovanjaPogledajte još:

Oman: sve što trebate znati


Rouen


Kirgistan: pustolovna tura


Zima u Tatrama


Najbolja adventska putovanja