Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Tajland se sve više otvara od 1. studenog

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Tajland već neko vrijeme nudi mogućnost boravka za cijepljene turiste u Phuketu, ga nakon sedam dana boravka dopušten im je boravak i u ostatku Tajlanda. Navedene odredbe biti će proširene na više odredišta uključujući: Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri (Pattaya), Phetchaburi i Prachuap Khiri Khan. Navedeni program započet će 1. studenog, iako je bio najavljen za početak listopada, kako bi destinacijama dalo više vremena da ispune ciljeve cijepljenja potrebne za sigurno ponovno otvaranje.

"Gradovi koje smo ciljali nisu dosegli stopu cijepljenja od 70% pa moramo pomaknuti datum za studeni", rekao je novinskoj agenciji guverner Tajlandske uprave (TAT) Yuthasak Supasorn.

Temeljem navedenog programa će se potpuno cijepljenim turistima dopustiti posjeta spomenutih mjesta bez obvezne hotelske karantene. Moraju ostati u određenim područjima unutar odredišta sedam dana nakon dolaska, nakon čega će moći putovati na druga mjesta u Tajlandu.

Necijepljeni putnici morat će u karantenu u hotelu 10 dana ako uđu avionom i 14 dana ako dođu kopnom.

Kao dio programa, svi će putnici morati preuzeti aplikaciju za praćenje kontakata MorChana i redovito poduzimati testove na COVID-19 kako bi pratili svoje zdravlje. Kako bi olakšali proširenje programa, dužnosnici traže načine kako bi redovito testiranje na COVID-19 bilo pristupačnije za turiste, uz mogućnost uvođenja antigenskih testova do studenog.

Brojni prijevoznici već su otvorili svoje linije prema Tajlandu, a najpovoljnije letove iz Hrvatske možete pretražiti OVDJE.


Turisti su također dužni kupiti zdravstveno osiguranje s pokrićem od najmanje 100.000 USD za liječenje COVID-19, a sva relevantna zdravstvena dokumentacija mora biti popunjena na engleskom jeziku prije putovanja u Tajland. Odredišta koja su trenutno otvorena prema navedenoj shemi uključuju Phuket, Krabi, Phang-Nga, Ko Samui, Ko Pha-ngan i Ko Tao. U programu je dopušteno sudjelovanje putnicima iz cijelog svijeta. Djeca mlađa od 18 godina ne moraju se cijepiti ako putuju s potpuno cijepljenim roditeljima ili starateljima, ali moraju biti negativni na COVID-19 najkasnije 72 sata prije putovanja. Za više informacija o programu pješčanika pogledajte ovdje.

Cijepljeni turisti također moraju napraviti dva RT-PCR testa: prvi po dolasku na dan 0-1, a drugi prije završetka karantene na dan 6-7, ukoliko žele putovati u druge dijelove zemlje.

Pročitajte i putopis našeg suradnika Igora Linardića iz Tajlanda.

Tajland je država smještena na Malajskom poluotoku u jugoistočnoj Aziji te je posljednjih desetak godina među najpopularnijim vaneuropskim destinacijama hrvatskih putnika. Osim zahvaljujući povoljnoj klimi koja jamči tople dane tijekom cijele godine, Tajland je i popularan radi povoljnih cijena i ponude za backpackere, odličnih mogućnosti zabave te bogatstva kulturne i prirodne baštine.

Hrvatskim građanima za posjetu Tajlandu potrebna je viza. Za izdavanje viza potrebno je sljedeće:

-putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci, 
-kopija prve stranice putovnice, 
-kopija avionske karte
-slika kao za putovnicu
i ispunjen zahtjev za izdavanje vize

više informacija na stranicama tajlandskog konzulata u Republici Hrvatskoj.


Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2021-10-04Aktualno:

Oslo iz Zagreba za 10 eura povratno

Krakov iz Zadra za 13 eura povratno

Cipar iz Budimpešte za 18 eura povratno

Egipat iz Beča za 54 eura povratno

Tunis ukida obvezne testove za cijepljenePovezano:

Igor u Indokini: Tajland (1. dio)

Igor u Indokini: Tajland (2. dio)

Tajland iz Beča za 380 eura povratno

Tajland iz Beča za 334 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratno

Dubai iz Budimpešte za 85 eura povratno

Jordan za 39 eura povratno iz Budimpešte

Istanbul iz Zagreba za 107 eura povratno

Bled

Gacka

Nacionalni park Brijuni

Krapanj

Najljepše plaže PagaPogledajte još:

Bled


Gacka


Nacionalni park Brijuni


Krapanj


Najljepše plaže Paga