Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Tunis ukida obvezne testove za cijepljene

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Tunis, najmanja sjevernoafrička država i popularna resort destinacija na Mediteranu ali i zemlja s ogromnom povijesnom baštinom sve više se otvara za turiste, pa tako nakon što je već neko vrijeme otvorena za posjete turista u sklopu paket aranžmana polako se sve više otvara i za individualne posjete.

Od 16. listopada za ulazak u Tunis više nije potrebno raditi PCR test ukoliko ste cijepljeni s dvije doze cjepiva
.

Mahjoub Ouni, član znanstvenog odbora za borbu protiv koronavirusa, rekao je da je ministarstvo odlučilo izuzeti potpuno cijepljene putnike koji dolaze u zemlju od podnošenja negativnog PCR testa. Ove su odluke dio revizije zahtjeva za ulazak na tuniski teritorij, rekao je isti izvor.

Osim toga, također je odlučeno i da će se smanjiti trajanje obvezne karantene za samostalne putnike koji dolaze samostalno. Ministarstvo zdravstva odlučilo je smanjiti broj dana obvezne karantene za necijepljene dolazne putnike sa 10 na 7 dana. Smanjenje trajanja obvezne karantene za osobe koje nisu dovršile cijepljenje objašnjava se poboljšanjem pokazatelja koji se odnose na stanje pandemije.

Letovi iz Hrvatske do Tunisa dostupnis u već od 220 eura na dalje. Pretražite najpovoljnije letove iz Hrvatske do Tunisa.

Dosta dobra opcija su također i letovi iz Italije, pri čemu se iz Venecije, Bologne i Milana mogu pronaći letovi već za 120 eura povratno. Pretražite najpovoljnije letove iz Italije do Tunisa.

Građanima Republike Hrvatske i većini drugih država svijeta za turistički boravak u Tunisu do tri mjeseca nije potrebna viza.Potpuno cijepljeni putnici moraju primiti drugu dozu ili završiti cijeli tijek priznatog cijepljenja protiv Covid-19, najmanje 14 dana prije datuma putovanja. Sva cjepiva koja su dostupna na području EU se honoriraju.

Djeca mlađa od 12 godina također su izuzeta od zahtjeva za PCR test.

Svi posjetitelji će morati popuniti, ispisati, potpisati i predočiti kopiju e-obrasca Tunis lokatora.

Oni koji nisu potpuno cijepljeni protiv Covid-19 morat će predočiti dokaze o negativnom PCR testu na Covid-19 koji je uzet 72 sata prije polaska, a zatim se samoizolirati sedam dana u za to određenom objektu po dolasku. Također će morati testirati negativan test sedmog dana izolacije.

Međutim, putnici nerezidenti s dokazima o paket aranžmanu -čarter ili redovnim letom, prijenosom i hotelskim smještajem kao dio organiziranog i/ili nadziranog obilaska, bit će izuzeti od izolacije sve dok su u skladu s propisima zemlje Zdravstveni protokol o turizmu Covid-19.

Tunis se time polako vraća na turističko tržište i ova prekrasna zemlja na južnim obalama Mediterana ponovno postaje dostupna putnicima. S obzirom na činjenicu da se sigurnosna situacija u Tunisu zadnjih nekoliko godina značajno poboljšala, možda je upravo sada pravo vrijeme za posjetu Tunisu.

Pretražite najpovoljniji smještaj u Tunisu

Za samostalne putnike također potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta koje nudi airbnb. Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju.

Kupon možete pronaći OVDJE.

Booking.com

Izvor: Tunis Afrique Presse

objavljeno: 2021-10-17Aktualno:

Riga iz Zagreba za 23 eura povratno

Rim iz Zagreba za 20 eura povratno

Tajland iz Milana za 329 eura povratno

Oslo iz Zagreba za 10 eura povratno

Meksiko iz Budimpešte za 399 eura povratnoPovezano:

Riga iz Zagreba za 23 eura povratno

Tajland iz Milana za 329 eura povratno

Meksiko iz Budimpešte za 399 eura povratno

Najbolji advent u Hrvatskoj

Bohinjsko jezero

Vukovar

Mala Fatra

BledPogledajte još:

Najbolji advent u Hrvatskoj


Bohinjsko jezero


Vukovar


Mala Fatra


Bled