Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Valencija iz Trsta za 30 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Najpoznatiji niskotarifni prijevoznik Ryanair trenutno nudi letove za samo 30 eura povratno od Trsta do Valencije, trećeg najvećeg španjolskog grada i drugog najvećeg grada na sredozemnom moru u Španjolskoj tijekom lipnja što omogućuje boravak u jednom od najsunčanijih područja Europe. S obzirom na blizinu zračne luke u Trstu Hrvatskoj, Valencija postaje na samo korak od naše zemlje.

Za ulazak u Španjolsku potreban je PCR test. Od 7. lipnja biti će moguće ući s potvrdom o cijepljenju bez potrebe za testiranjem.

Povoljni letovi po navedenim cijenama za sada su dostupni:

08. 06. - 12. 06.

12. 01. - 16. 01.

12. 06. - 19. 06.

14. 06. - 22. 06.

26. 06. - 29. 06.

Cijene za letove tijekom drugih datuma potražite OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.


Od Zagreba do zračne luke Trieste Friuli moguće je stići autobusom Flixbusa na relaciji Zagreb - Trst zračna luka, pri čemu su cijene karata dostupne već od 79 kuna po smjeru. Karte možete kupiti u nastavku: 

Zagreb - Trst Flixbus (od 79 kuna)

Isto tako, preporučujemo Vam GoOpti prijevoz od Zagreba do Trsta po cijenama već od 17 eura. 

Do zračne luke Ronchi dei Legionari u Trstu možete stići sa glavnog kolodvora u Trstu lokalnom autobusnom linijom E51 pri čemu je cijena jednosmjernog putovanja 4 eura. Putovanje traje nešto manje od sat vremena, a polasci su u prosjeku svakih pola sata tijekom radnog dana, odnosno svakih sat vremena tijekom vikenda. Detaljni vozni red potražite OVDJE (na stranici 49). 

Prema tome, cijena povratnog putovanja od Zagreba ili Rijeke do Valencije iznosi već od:
- autobus Zagreb (Rijeka) - Trst: 158 kn
- autobus E51 Trst - Zračna luka Friuli 8 eur
- let Trst - Valencija: 30 eur
UKUPNO: 443 kuna


Valencija se nalazi na sredozemnom moru, na turistički veoma popularnom dijelu obale poznatom kao Costa del Azahar. Blage zime i suha ljeta čine Valenciju odličnom destinacijom za sve one koji žele pobjeći od hladnih i vlažnih kontinentalnih zima. Treći je po veličini (ali i po važnosti) španjolski grad te važno turističko središte. Bogata kulturna baština čini Valenciju veoma popularnom city break destinacijom. gotička građevina Llotja de la Seda ("Loža svile") građena početkom 16. st. kao tržnica za svilu i nalazi se na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Znamenita je i katedrala u gotičkom stilu iz 15. st. Toranj katedrale je ostatak bivše džamije iz arapskog vremena. Postoji više ostataka arapskih građevina od kojih je najpoznatije kupalište. Centralna tržnica je jedna od najvećih u Europi. U gradu se čuva kalež za koji mnogi vjeruju da je kalež s Kristove Posljednje večere (sveti gral)

Smještaj

Tijekom lipnja još uvijek ne počinje udarna sezona te je smještaj u Valenciji povoljniji nego tijekom ljeta. Tako se može pronaći dvokrevetna soba sa doručkom već za 180 kuna, dok se smještaj u hostelu može pronaći već za sedamdesetak kuna.

Preporučujemo pri tome Quart Youth hostel sa cijenama već od stotinjak kuna za krevet u zajedničkoj spavaonici te Center Valencia Youth Hostel sa sličnim cijenama i uključenim doručkom u cijenu smještaja.

Preporučujemo Vam putem naše integrirane tražilice potražiti najpovoljniji smještaj u Valenciji

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb. Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2021-05-28Aktualno:

London iz Zagreba za 26 eura povratno

Dubai iz Budimpešte za 85 eura povratno

Jordan za 39 eura povratno iz Budimpešte

Podgorica iz Zagreba za 26 eura povratno

Zakinthos iz Beča za 25 eura povratnoPovezano:

San Sebastian

Bilbao - srce Baskije

Barcelona

Malaga iz Beča za 22 eura povratno

Barcelona iz Zagreba za 88 eura povratno

Advent u Madridu iz Beča za 30 eura

London iz Zagreba za 26 eura povratno

Malmo iz Zagreba za 10 eura povratno

Santorini iz Beča za 25 eura povratno

Nacionalni park Brijuni

Krapanj

Najljepše plaže Paga

Najbolje od Gorskog kotara

Slowinski nacionalni parkPogledajte još:

Nacionalni park Brijuni


Krapanj


Najljepše plaže Paga


Najbolje od Gorskog kotara


Slowinski nacionalni park