Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Zabrana ulaska kruzera u Veneciju

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Veliki kruzeri neće više smjeti ulaziti u povijesno središte Venecije, odlučila je talijanska vlada, a prenosi Novi list. Brodovi teži od 1000 tona bit će od rujna preusmjeravani iz nekih vodenih putova. Odluka je donesena nakon nesreće u lipnju kada je brod MSC Opera, dug 275 metara, udario u pristanište i manji brod, pri čemu je ozlijeđeno petero ljudi. Nesreća se dogodila u kanalu Giudecca koji prolazi blizu Trga sv. Marka.

Neki kruzeri će od rujna morati pristajati na terminalima Fusina i Lombardia dalje od središta grada, objavio je The Financial Times. Kritičari već dugo upozoravaju da valovi koje stvaraju kruzeri na kanalu erodiraju temelje grada koji redovito pogađaju poplave. Drugi smatraju također da umanjuju ljepotu grada i da dovode previše turista.


Dolasci kruzela bili su prdmet dugogodišnjeg sporenja u Veneciji. U 2017. godini grad je također objavio plan zabrane krstarenja brodovima težim od 55 000 tona do svog povijesnog središta, Ta je najava uslijedila dvije godine nakon što su talijanski sudovi svrgnuli prethodnu zabranu brodova težine preko 96.000 tona, iako je industrija krstarenja neko vrijeme nakon toga nastavila raditi pod granicom od 96.000 tona kao ograničenje.

Potom se u lipnju ove godine MSC Opera, veliki oceanski brod, sudario s brodom Uniworld Boutique River Cruise Collections River Countess. Do nesreće je došlo dok su se većina gostiju iskrcala i prebacivali na letove kući no ipak je četvero osoba zadobilo lakše ozljede. Zatim se u srpnju drugi brod za krstarenje - Costa Deliziosa - približio sudaranju s jahtom u laguni nakon jakog vjetra i tuče, povukao je prema manjem brodu.

Prije zabrane, gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro zatražio je od UNESCO-a crnu listu grada, što će spriječiti prolazak krstarećih brodova unutar nekoliko stotina metara od Trga svetog Marka i povijesne gradske jezgre Venecije na putu do gradskog međunarodnog putničkog terminala.

Booking.com

izvor: Novi list i Daily Mail

objavljeno: 2019-08-09Aktualno:

Zakinthos iz Beča za 58 eura povratno

Jordan za 38 eura povratno iz Budimpešte

Berlin za 26 eura iz Zadra povratno

Maroko iz Trevisa za 36 eura povratno

Zabrana sjedenja na španjolskim stubamaPovezano:

Venecija

Verona

Cinque Terre

Zabrana sjedenja na španjolskim stubama

Prosecco brda na listi UNESCO baštine

Uskoro biciklom od Rima do Asiza

Zakinthos iz Beča za 58 eura povratno

Cipar iz Beča za 60 eura povratno

Mikonos iz Beča za 40 eura povratno

Kajakom na more

Sirija: zvijer u ljepotici

otok Rab

Ekspedicija 500 km stazom Beskida

Najljepše plaže otoka KrkaPogledajte još:

Kajakom na more


Sirija: zvijer u ljepotici


otok Rab


Ekspedicija 500 km stazom Beskida


Najljepše plaže otoka Krka