Portal za samostalna putovanja i backpacking

Zanzibar iz Beča za 490 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Relativno dobre cijene povratnih letova iz Beča do Zanzibara, otoka pored istočne afričke obale u blizini ekvatora nudi Kenya Airways. Tako je moguće do Zanzibara putovati po cijeni od 490 eura za povratno putovanje iz Beča. Letovi uključuju nekoliko presjedanja ali su najbolja opcija za putovanje do Zanzibara tijekom jeseni.. 

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su između ostaloga tijekom sljedećih datuma:

20. 11. - 05. 12.

04. 12. - 12. 12.

11. 12. - 19. 12.

12. 12. - 26. 12.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad predane prtljage do 23 kg kao i ručna prtljaga.


Do Beča se može najjednostavnije iz Hrvatske doći sa postojećim svakodnevnim linijama iz Zagreba po relativno povoljnim cijenama. Karte se mogu kupiti na stranicama autobusnog kolodvora Zagreb. Ukoliko kupujete povratnu kartu, vodite računa o prijevozniku, jer karte vrijede samo za iste prijevoznike. Također je veoma dobra opcija Flixbus autobus koji je dostupan često po cijenama od samo 31 euro po smjeru izravno do zračne luke. 

Do zračne luke možete iz središta grada doći najpovoljnije linijom S-bahn S7 po cijeni od 2.40 eura po smjeru. Vlakovi voze oko pola sata i kreću svakih pola sata od 5:00 ujutro do ponoći. 

Također možete iskoristiti i GoOpti prijevoz od Zagreba izravno do bečke zračne luke. 

Prema tome, cijena povratnog putovanja od Zagreba do Zanzibara iznosi:
- autobus Zagreb - Beč zračna luka (62 eur)
- let Beč - Zanzibar (490 eur)
UKUPNO: 552 eura

Zanzibar je otočje smješteno uz istočnu obalu Afrike koje pripada Tanzaniji od 1964. godine kada je do tada neovisna država Zanzibar ujedinjena sa državom Tanganjikom. Otočje predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija za ljubitelje mora i prirode koja osigurava ugodne uvjete za boravak i kupanje tijekom cijele godine. Dva su veća otoka na otočju, Unguja Unguje i Pemba Pembe, a uz njih se nalazi razvedena obala sa mnogih manjih otoka i otočića. Otok Unguja je najveći otok otočja, i često se naziva Zanzibar.

Hrvatskim građanima koji posjećuju Tanzaniju i Zanzibar potrebna je viza. Jednokratna viza on arrival dostupna je u zračnoj luci Zanzibar po cijeni od 50 usd (pri tome je preporučljivo imati upravo novčanicu od 50 američkih dolara). Potrebno je također imati i barem šest mjeseci valjanu putovnicu i preporučuje se imati rezervirani povratni let iz zemlje.

Smještaj

Iako je općenito Tanzanija relativno povoljna zemlja, smještajni kapaciteti na Zanzibaru uslijed velike potražnje relativno su skupi. Ipak moguće je pronaći solidan smještaj već za desetak eura.
Ukoliko tražite povoljan a zanimljiv izbor, preporučujemo Shoki Shoki Hostel. Smješten je 400 metara od plaže Stone Town, a nudi zajednički salon, sobe za nepušače i besplatni WiFi. Objekt je udaljen oko 800 metara od Stare ambulante, 200 metara od Rimokatoličke katedrale svetog Josipa i 100 metara od Stare tvrđave Zanzibar. Smještaj ima zajedničku kuhinju i turistički desk za goste.

Za one zahtjevnije, dobar ali i dalje povoljan izbor je Happy House Nungwi koji nudi jednokrevetnu sobu sa zajedničkom kupaonicom za dvadesetak eura, a nalazi se samo tristotinjak metara od plaže. Sve sobe su klimatizirane a uključuju svu posteljinu, ručnike te mreže za komarce. Unutar hotela se nalazi bazen na otvorenom, a u blizini se nalaze i restorani te trgovine u kojima se mogu pronaći najvažnije svakodnevne namirnice. Hotel također nudi i relativno povoljne dvokrevetne sobe, već za dvadesetak eura po sobi.


Za ostale smještajne kapacitete i trenutne akcije na cijeni smještaja pretražite najpovoljniji smještaj na Zanzibaru
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2023-09-21Pratite nas:Aktualno:

Podgorica iz Zagreba od 35 eura povratno

London iz Osijeka za 40 eura povratno

Pariz iz Zagreba za 40 eura povratno

Krf iz Zagreba za 52 eura povratno

Rim iz Hrvatske za 26 eura povratnoPovezano:

Zanzibar iz Venecije za 371 euro povratno

Zanzibar iz Beograda za 383 eura povratno

London iz Osijeka za 40 eura povratno

Pariz iz Zagreba za 40 eura povratno

Sofija iz Zagreba za 27 eura povratno

Dugi otok

Risnjak

Dresden

Krakov

Najbolje u 2024. prema Lonely planetPogledajte još:

Dugi otok


Risnjak


Dresden


Krakov


Najbolje u 2024. prema Lonely planet