Portal za samostalna putovanja i backpacking

Hrbackpacker je stranica posvećena samostalnim putovanjima, promicanju jeftinih "budget" putovanja, aktivnog načina života i putovanja te odgovornog putovanja zasnovanog na načelima održivog, ekološki prihvatljivog turizma i tkz. "slow travel" putovanja.

Stranica je nastala tijekom 2012. godine.


Glavni urednik: Peter Polić

Rođen je 1986. godine u Murskoj Soboti no čitavo djetinjstvo provodi u Kraljevici pored Rijeke. Magistar povijesti i informatike. Studij završio na sveučilištu u Rijeci.

Kao zaljubljenik u putovanja, aktivan način života i avanturizam već u studentskim danima započinje sa putovanjima i sudjelovanju u raznim sportskim i tematskim aktivnostima i ekspedicijama. Sudjeluje na plivačkim maratonima i planinarskim te biciklističkim pohodima. Cilj mu je promoviranje jeftinih, samostalno organiziranih i održivih putovanja sa naglaskom na aktivan način života.some_alt

Volontira ili je volontirao na promociji putovanja i međunarodne razmjene kroz projekte ESN Rijeka i Odsjeka za Povijest Fakulteta u Rijeci, na projektima Openstreetmaps te Wikivoyage te u raznim drugim humanitarnim i ekološkim akcijama.

Objavljuje putopise, članke i izvješća za razne web stranice te časopise i novine. Također izrađuje video sadržaj putopisne i avanturističke tematike te se amaterski bavi fotografijom.

Ekspedicije i višednevne avanturističke ture:

- Prelazak planinskog masiva Karkonoša (planinarenje) (2018)
- kajakom oko kvarnerskih zatvoreničkih otoka (kajak) (2018)
- 500 km glavne staze Beskida (planinarenje) (2019)
- Gozo coastal walk (planinarenje) (2021)
- Staza orlovih gnijezda (biciklizam) (2022)

Objavljivan u medijima: Slobodna Dalmacija, Hosteler, Hrvatski planinar, Adrenalin te na raznim internet medijima u Hrvatskoj i svijetu.

Otvoren za sve oblike suradnje.

kontakt: crobackpacker[a]gmail.com


Suradnici:
Igor Linardić
Weronika Lorenc Polić
Boris Pavelić


Uredništvo: hrbackpacker[a]hrbackpacker.com